(klik op het evenement voor meer details)

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

INFOAVOND KRAANDAG

29 maart 2019 / 20:00 - 22:00

Beste leden,

Op 30 maart 08h00 aanstaande gaan de yachten terug te water gelaten worden. Voor de leden met zeilboten, is er afspraak met de RBSC op donderdag 4 april 09h00.

Naar aanleiding van een opmerking tijdens de controle van de commissarissen, werden twee andere bedrijven gecontacteerd voor het indienen van een offerte omtrent de uitbestede werken die dag. Na vergelijking in detail, werd uiteindelijk beslist deze opdracht te blijven toevertrouwen aan de firma Sarens, waar we reeds een jarenlange goede samenwerking mee hebben.

Bij deze offertevergelijking is onduidelijkheid gebleken over de verzekering van de yachten tijdens de kraanactiviteit. Als gevolg hiervan hebben we een bijkomende allrisk verzekering afgesloten voor eventuele schade tijdens het takelen. Dit vertaalt zich naar een kleine verhoging van de kraankost.

Bij het behandelen van deze problematiek werd onze verzekeringsmakelaar betrokken en is er nog dieper ingegaan op de verzekeringspolissen welke wij afgesloten hebben. Zo zijn we ook nog tot volgende vaststellingen gekomen:

* Niet alle verantwoordelijkheden zijn verzekerbaar in hoofde van onze vereniging
* Het is van zeer groot belang dat elke booteigenaar beschikt over een degelijke familiale verzekering, alsook over een goede omniumverzekering van zijn/haar vaartuig

Naast deze allriskverzekering werd ook onze brandverzekering aangepast: de boten die in onze loodsen een berging hebben zijn verzekerd tegen werkelijke waarde bij brand! Het belang van een geregelde taxatie van uw vaartuig is hierin niet te onderschatten!

Naast onze inspanningen, verwachten wij ook van jullie de nodige medewerking. Het Huishoudelijk Reglement, welke jullie ontvingen bij het aanvangen van jullie lidmaatschap, omschrijft de toegelaten handelingen in detail onder punt 9 “Werkzaamheden aan vaartuigen”. Dit Huishoudelijk Reglement moet ten alle tijden gerespecteerd worden! Zoals reeds meerdere malen ge├»nformeerd, kan elk lid dit document downloaden via onze website of in het secretariaat vragen.

Hierbij toch even een heel belangrijke vermelding dat de eigenaar ten alle tijde verantwoordelijk blijft voor opdrachten die aan derden worden toevertrouwd. Deze derden dienen door de eigenaar op de hoogte gebracht te worden van het vigerende Huishoudelijk Reglement.

Bij de procedure “tewaterlating van yachten” zijn nog een aantal belangrijke elementen gewijzigd ten opzichte van de vorige kraandagen. Wij vinden het dan ook zeer belangrijk dat jullie aanwezig zijn op onze informatieavond hieromtrent welke doorgaat op vrijdag 29 maart 20h00.

Wij rekenen op uw grote aanwezigheid!

Tot volgende week
Het bestuur

Gegevens

Datum:
29 maart 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

KYCG clubbar
Eilanderskaai 9
Gent, 9000 Belgi├ź

Organisator

Carine, Nadine, Bruno, Yvo & Patrick
E-mail:
Info@kycg.be
Website:
www.kycg.be